Sommerskolen

Design uten navn 16

Kurs for deg på vgs

Går du på videregående? Da har vi kurs for deg i sommer. Er du gira på jobb? Eller kanskje vil få et innblikk i hvordan de skriver på høyskole og universitet? Du kan også lære mer om hvordan du kan bruke ditt engasjement til å påvirke samfunnet. Til slutt kan vi friste med noen skikkelig bra kurs innen matematikk og koding.

Gira på jobb? (Nydalen vgs, uke 32)

Bli med på jobbsøkerkurs. Vi besøker UngInfo som gir deg tips og triks for hvordan du kan skrive en god CV og søknad. Vi fokusere også på intervju og hvordan du kan presentere deg på en god måte. I løpet av uken får du øve deg i møte med en ekte arbeidsgiver om du ønsker. Ta gjerne med jobbsøknader som du ønsker hjelp med.

Bli hørt! (Nydalen vgs, uke 25)

Hvordan kan du bruke ditt engasjement til å påvirke
samfunnet? Sammen med Young Ambassadors får du blant annet møte norske og internasjonale organisasjoner og politikere, som vil lære deg om hvordan nåtidens spørsmål har sammenheng med fremtiden din. Vi diskuterer aktuelle samfunnsutfordringer, som klima, teknologi, menneskerettigheter og psykisk helse.

Akademisk skrivekurs (UiO – Universitetsbiblioteket, uke 25)

Planlegger du en akademisk utdannelse etter videregående? På kurset får du en smakebit på hvilke type tekster og skriveoppgaver som møter deg på universitet eller høyskole. Du kan utvikle skriveferdighetene dine og bli bedre rustet til det siste, hektiske året på videregående. Du lærer om hvilke krav det stilles til form, innhold, språk og stil i akademisk skriving og hvordan teksten kan struktureres.

Tjuvstart på fordypning i matematikk R2 (UiO – Matematisk institutt, uke 25)

Har du fullført R1 og vil prøve deg på mer utfordrende oppgaver? Delta på forelesninger i sentrale emner i matematikk R2. Du får jobbe med algebra, funksjonslære, integrasjon og differensialligninger.

Kreativ koding med micro:bit (UiO – Institutt for informatikk, uke 25 og 32)

Visste du at micro:bit er en superliten datamaskin som får plass i håndflaten din? En micro:bit har alt fra sensorer til lys og motorer som kan brukes til å utforske og samhandle med omgivelsene rundt oss. Du lærer tekstbasert programmering i Python til å utforske hvordan du kan styre micro:biten.

Følg oss på Instagram, @sommerskolenoslo

Påmelding

Hvordan melder du deg på?

  • Logg inn og meld deg på fra 5.–11. mai.
  • Det er bare elever og lærlinger i Oslo som kan melde seg på.
  • Sett opp en ønskeliste med inntil fem kurs, og prioriterer kursene fra 1 til 5. Nr. 1 et det kurset du har mest lyst til å være med på.
  • Tirsdag 20. mai får du vite om du har fått en kursplass.
  • Du vil få én kursplass eller én plass på venteliste.
  • Vi prøver å gi så mange som mulig det første ønsket sitt. Er det flere søkere enn plasser på et kurs, trekker vi lodd om hvem som får plass.
  • Hvis du likevel ikke ønsker kursplassen, er det fint om du melder deg av så fort så mulig.
  • Fra fredag 21. mai kan du melde deg på ledige plasser og ventelister. Du kan velge én ledig kursplass eller én plass på venteliste per uke.
  • Du kan rykke opp fra venteliste til kursplass helt frem til første kursdag.