Hurtigtest på skolen

hurtigtest på skolen

Ungdom har ofte milde eller ingen symptomer på korona, samtidig som de ofte har et stort sosialt nettverk.  Dette gjør at de lett kan smitte andre uten å vite at de er smittsomme.

Ved å teste elever og lærere regelmessig, er målet at skolene skal oppdage smittede tidlig, isolere dem som er smittet, spore opp nærkontakter og sette dem i karantene.

Husk:

• Det er frivillig å ta testen.
  • Fortsett å holde 2 meters avstand, vaske hendene ofte og bruke munnbind der du ikke kan overholde 2 meters avstand.
  • Dette vil bidra til å stoppe smitten, slik at du og dine venner raskere kan leve så normalt som mulig.

Slik tar du testen

Denne testen tas kun i den fremre delen av nesen. Dette er en enkel måte å teste på sammenliknet med den dype neseprøven og pinnen langt bak i svelget, som vanligvis benyttes ved testing av korona.

Dette er en såkalt hurtigtest, som betyr at prøveresultatet vil være klart etter ca. 20-60 minutter.

Et testteam med fullstendig smittevernsutstyr (frakk, briller/visir, munnbind og hansker) vil besøke klassen din. Testteamet vil forklare deg hvordan du skal ta testen. Du får utdelt utstyr til å gjennomføre testen i klasserommet.

1. Åpne øverste del av pakken med prøvepinnen. Ta ut prøvepinnen.
  2. Ta pinnen 2 cm inn i nesen og rør rundt 5 ganger i hvert nesebor. Ta prøven i begge neseborene.
  3. Legg prøvepinnen tilbake i pakken. Lim den ene navnelappen på utsiden av pakken.
  4. Legg den merkede pakken med pinne i konvolutten. Legg den andre navnelappen oppi konvolutten.

Når alle som ønsker det har utført testen, vil testene samles inn. Mens du venter på prøvesvaret, må du holde deg i ro.