Ambulansefag med studiekompetanse

førstehjelp

Ambulansefaget gir grunnlag for å gi akuttmedisinsk behandling og transport av pasienter, sammen med generell studiekompetanse vil dette utdanningsløpet gi mange muligheter enten du ønsker læreplass eller studere videre på universitet eller høgskole.

Ambulanse med studiekompetanse er en blanding av yrkesfag og studiespesialisering. Tilbudet tar utgangspunkt i ambulansefag, samtidig som du får studiekompetanse. Den praktiske opplæringen i utdanningen vil gi deg innblikk og erfaring fra ambulansetjenesten.

Utdanningen vil kvalifisere for å søke læreplass innen ambulansefag, portørfaget og som helsefagarbeider. Samtidig vil utdanningsløpet kvalifisere for de fleste studier på universitet og høgskoler. Utdanninger innen akuttmedisin, paramedic eller sykepleie vil passe godt for elever som har gått ambulansefag med studiekompetanse ved Holtet vgs.

Undervisningen rettes mot ambulansefag allerede fra Vg1. Program- og fellesfag er fordelt over alle tre årene, tverrfaglighet og praktisk arbeid er gjennomgående for å gi deg som elev best mulig sluttkompetanse.